I’m back!!!


That’s right, Devon’s back, y’all! :)

Za tistih nekaj, ki se sprašujete, kam za hudiča sem poniknila; I had a bit of a medical emergency. :(

Cca. 14 dni nazaj so se mi začele pojavljati bolečine v levi nogi, ampak ker so bile relativno znosne in ker nimam navade za vsako malenkost teči k zdravniku, sem pač čakala, da minejo. Pa niso. V resnici je bilo vsak dan slabše, dokler me ni v četrtek popoldne iz čistega mira zagrabilo še v križu. Ker se mi to ni zgodilo prvič, sem vzela Olfen, ki mi ga je zdravnica predpisala nazadnje in čakala, da mine. Pa ni. Ko sem se okrog 23h spravila v posteljo in poskušala najti najmanj mukotrpen položaj za spanje, se je nekaj pošteno zalomilo. Bolečina, kot je še nisem izkusila. Na pomoč sem poklicala mami, da me pride iz Domžal iskat v Vnanje Gorice in me pelje na urgenco; mami je sicer prišla, ampak peljati me pa ni mogla nikamor, ker se nisem mogla usesti v avto. Ko sem od bolečine skoraj omedlela, smo se družno odločili, da se uležem na tla pred hišo in počakam na rešilca. Okrog 1h zjutraj sta me nadvse prijazna reševalec in reševalka spraskala z asfalta pred hišo in dostavila na urgenco, kjer so me velikodušno zadrogirali s Ketonalom, Tramalom in Dexo ter poslali domov. Sledilo je boleče 10-dnevno okrevanje, med katerim sem se pridno hranila s hidrati, ker 800mg Ibuprofenov pač ne gre jemati na “prazen” želodec.

To je kratek povzetek, jutri pa začnem znova. Trenutno se mi sploh ne sanja, koliko “škode” sem si naredila v zadnjih 14 dneh, bomo videli, kaj poreče tehtnica jutri zjutraj. Sem pa danes za začetek prebrcala 5km na Orbitreku. Prvo miganje po vsem tem. Feels good. :)

 • Share/Bookmark

,

 1. #1 avtor Dejan dne 24.07.2011 - 21:53

  noro..in sedaj…kaj so ugotovili?…glede na to da se ti zadeva ponavlja? :D

  plus seveda Welcome Back…looking forward to see šestko spredaj…:D

 2. #2 avtor Sunshine dne 25.07.2011 - 10:37

  Uuuu jeba. Sem prebrala, da te zezata noga in hrbet, samo se mislila, da je vseeno bolj nedolžno. :( Ker tole je pa slišati prav res kruto. :( Upam, da si zdaj okej in da šibaš novim zmagam naproti. ;) Kakšna je pa diagnoza?

 3. Devon

  #3 avtor Devon dne 25.07.2011 - 11:14

  @ Dejan: tut jst komaj cakam tisto 6-ko spredaj… :)

  @ Sunshine: diagnoza na urgenci je bil ISIAS… rentgen je pokazal blago skoliozo in spino bifido:| dobila Ibuprofen za domov, ostalo pa po pameti… vaje za hrbtenico mi ne uidejo… :)

 4. #4 avtor Dejan dne 25.07.2011 - 11:57

  in kaj bo sedaj z vajami? :D

 5. Devon

  #5 avtor Devon dne 25.07.2011 - 12:21

  zaenkrat bo Orbitrek in vaje za hrbtenico… ne upam si prevec eksperimentirati, ker take bolecine ne privoscim nikomur, sebi pa se najmanj… tako da dokler se malo ne izobrazim v smislu, kaj lahko in cesa ne, bomo sli zelo pocasi… :|

 6. #6 avtor Dejan dne 25.07.2011 - 14:45

  Tele vaje za hrbtenico me zanimajo :D So ti dali kaksne na papirju?

  sicer pa transversus, multifide in verjetno rhomboide okrepit…pa bo vsaj kar se skolioze tice zagotovo hitro bolje :D

 7. Devon

  #7 avtor Devon dne 25.07.2011 - 15:16

  sestra mi je priporocila tole stran (ima tudi sama podobne tezave, pred leti je bila tudi operirana na hrbtenici)… sama sem nasla pa tole stran, ki mi izgleda tudi kar kredibilno… :)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !